Vers vlees
vlees

Vers vlees

De toonbank is gevuld met een grote diversiteit aan rundvlees, varkensvlees en kip. Daarnaast verkopen wij enkele producten van kalfsvlees, lamsvlees en wild. Wij verkopen vlees van kwaliteit. Zowel op het gebied van de smaak, alsook op het gebied van leefomstandigheden voor de dieren en milieu eisen. Dat is terug te proeven in de smaken van het kwaliteitsvlees. 

Slagerij Arsenal staat voor eerlijk vlees van kwaliteit. En dat proeft u.

istockphoto-1177963908-612x612.jpg

istockphoto-1137366091-612x612.jpg

istockphoto-515449339-612x612.jpg

Black Angus

Naast het rundvlees van het Belgische dikbil rund, verkopen wij ook UMI rundvlees, een afstammeling van het Black Angus ras. Het 'UMI ras' is met nog meer precisie en strengheid gefokt. Dit is het enige Uruguayaanse rundvlees dat Angus-gecertificeerd is en minstens 200 dagen graan gevoerd is. De vetmarmering zorgt voor een prachtige malse smaak. Slechts een kleine hoeveelheid vee produceert het vlees met de minimale marmering score van 5, wat een strikt vereiste is van UMI. Verder heeft dit rundvlees een antibiotica- en hormoonvrij kweekproces. 

Belgisch witblauw

Dit rundvlees staat gerant voor een unieke smaakervaring. Het vlees is afkomstig van het wereldberoemde wit blauwe ras van vrouwelijke dikbilrunderen uit de Belgische Ardennen. Het vlees is niet alleen mals en smaakvol, het is van gecontroleerde topkwaliteit en gefokt onder de beste omstandigheden. Het label Belgisch witblauw is gebouwd op twee grote pijlers, namelijk de veiligheid en de kwaliteit. Bij dit rundvlees wordt rekening gehouden met dier en mileu. Dankzij de fijne spiervezels is het vlees mager, mals en sappig. Dit maakt het tot een heerlijk stukje vlees. 

Duroc d'Olives

Wij verkopen uitsluitend varkensvlees van het Duroc D'olives ras. Het varkensvlees kenmerkt zich door drie eigenschappen: Het is mals, gezond en buitengewoon lekker. De varkens worden gevoerd met een mix van pure granen, eiwitten en vezels met vetbron van olijfolie. De olijfolie geeft het vlees nog meer smaak en is het nog malser. In de stallen wordt goed gezorgd voor de varkens. De eisen van kwaliteit, voedselveiligheid, dierenwelzijn en het milieu staan hoog in het vaandel. De dieren beschikken voortdurend over vers voer en drinkwater. 

Bent u opzoek naar iets specifieks?

Schroom niet om uw vraag te stellen aan onze slagers. Zij geven u graag advies en denken met u mee. 

Picsart_23-05-01_11-11-38-956.jpg